8 yorum

  • İHSAN ELİAÇIK HOCAYA SAMİMİ BİR MEKTUP ; Hocam sayenizde ufkumuz açıldı , sizler bu kıblesi dolar , mal mülk olan adamların islamı yanlış yorumlayıp kullanmaları önünde bariyer oldunuz . Fakat öneminizin tam kavranmadığını naçizane düşünmekteyim ne müslümanlar nede batıyı kıble edenler bilmediler , samimi olarak çift yönlü özeleştiri etmeli .

    • hayırdı? cehennemin kayıtlarını sen mi tutuyosun? kapıya seni mi koydular? <br />bi yerden bi torpil mi buldun, kesin cennettemisin? <br />elinde belgesi var mı? 🙂

    • Allah&#39;a şükür ki cennet senin gibi yobazların tapulu malı değil. Mide bulandırıyorsunuz artık. Malın bol ki köpük sacıyorsun burda.

  • Sayın hocam bir konuşmanızda kuranda ateistlerin cezalandırılacaklarına dair bir ayet olmadığını vurguladınız. Ancak sizin mealiniz elimde yok ama Pr. Dr. Süleyman ATEŞ in meali elimde var. Bu meali incelerken Araf suresi 36. ayettin çevirisinin “36. Ayetlerimizi yalanlayıp onları kabule tenezzül etmeyenlere gelince, onlar da ateş halkıdır; onlar orada sürekli kalacaklardır.” şeklinde olduğunu gördüm. Burada bir cezalandırma var belki çeviri mi yanlış bilemiyorum ama bizlerde şaşırmış durumdayız. hangi hocaya hangi çeviriye/meale inanacağımızı bilemiyoruz. O kadar çok ki. örneğin bir mealde “kurban kes namaz kıl” derken diğeri “tekbir al namaz kıl” diyebiliyor. Burada tekbir almakla kurban kesmek arasındaki anlam farklılığını ve bizlerin uygulama hayatındaki etkilerini size bırakıyorum bu sadece bir örnek. Ben 46 yaşına geldim hala bu konuda kendimi anlamlandıramadım o mu bu mu sonuçta arapça da bilmiyorum. bu karmaşıklıkların içindeki ruh halimizi düşünün artık. Düşünen ve araştırmaya çalışan birisi olarak bu kadar çok farklılıkları gördükçe dinden vazgeçesim geliyor Allah bilir ya. Çünkü neye inanacağımızı bizde şaşırdık. neden bu kadar bin parçalı olduk anlamış değilim. neye nasıl bir referansla güveneceğiz bilemiyorum işte görüyorsunuz diyanetin halini. bu konuları bilginize sunmak istedim. ilgiyle sizi izlediğimizi bilmenizi isterim. Bu mücadelenizden vazgeçmeyin sizi izlemeye devam edeceğiz anlattıklarınız bize anlamlı geliyor Saygılarımla

  • @İlter Gökçan
    Selamlar, İhsan bey maalesef bu tip sorulara buradan pek cevap vermez veremez, o yoğunluk içerisinde zaten pek mümkün de gözükmüyor. Aslında cevap vermeyerek insanların burada birbirlerine cevap vermelerinin önünü açmak istiyor ama pek buna da kimse katılmıyor. Belki de katılacak bir kitle yoktur kim bilir.
    Ayrıca din’i anlama noktasında ihsan hoca dahil her kezi dinleyip kendi yolunuzu oluşturmanız gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü; hesap günü yanımızda kimse olmayacak, tek başımıza hesap vereceğiz, baba oğlunu, oğlu babasını tanımayacak o gün.

    Allah’ın kitabı apaçık ortadadır ve muttakiler için hidayet kaynağı olma özelliğini, güneş dürülüp bu dünyanın/alemin sonu gelene kadar sürdürmeye devam edecektir.

    Kuran okuma yöntemine gelince. Önce gerçeğin ateşi ile yanan bir kalp gerekiyor, sonra, Allahtan, bizi doğru yola iletmesini kalpten istemek gerekiyor. (fatiha süresinin son ayetleri)
    Sonrasında biri parça meal olmak üzere birkaç ayrı kuran meali ve mümkünse bir kaç tefsir eşliğinde kuran okumaya başladığınızda yavaş yavaş mucize ile yani kuran ile aydınlanmaya başlarsınız diye düşünüyorum. Elbette kafa yorarak ve kafanıza en yatan anlamın peşinden giderek yapmanız gerekiyor bu okumayı.
    Okumaya başlamanın öncesinde, Allah var mı, öldükten sonra dirilme var mı, kuran gerçekten Allahın sözü mü, gerçekten değiştirilmeden bugüne kadar gelmiş mi gibi sorular ile yüzleşip cevabını almış olmanız gerekiyor.
    Kuran ile ilgili bilmeniz gereken önemli noktalardan biri de; inananların imanını, inkar edenlerin küfrünü artırıyor olmasıdır. Mü’min bir kalp, kuranın her ayeti ile ferahlayıp göğsü genişlerken, inanmayanın her bir ayeti ile azgınlığı artmaktadır.

    Bazı ayetleri anlamakta zorlanabilirsiniz, buna takılmayın. Allah bu konuda; Ali imran süresi 7. ayette kitabın muhkem ayetleri size yeter demektedir. Bu gerçeğe göre okuduğunuzda sorun kalmayacaktır.

    Umarım yardımcı olur bu anlattıklarım. Rabbimiz kuranında mü’minler için onlar sözün en doğrusuna uyarlar diyor, sözün doğrusuna uyarak geçirilmiş bir hayat versin Rabbim bizlere.

    Selamlar.

Kategoriler

SON İÇERİKLER

ARŞİV

Takip edin

Konular